Преминавам директно към същността, без да губя време в излишни статистики, факти и легенди, нали така? 🙂
Безспорно, пчелният прашец е невероятен естествен източник на хранителни вещества, витамини и минерали. Проучванията показват, че хранителния състав на пчелния прашец надхвърля състава на почти всяка храна на земята. Редовната консумация спомага за общото ни здраве и благополучие, и моето мнение е, че това е безспорно! Наблюдавайки себе си и моето вътрешно и външно състояние, мога да споделя с вас някои факти, които усещам, консумирайки прашец ежедневно. Какво усещам?
Трайна енергия през голяма част от деня
Близки до мен хора, приятели, които познават ежедневието ми отблизо, не веднъж са ме питали: Как успяваш? 🙂 /Може би и вие четете статията в момента/ 🙂
Е, не ..не очаквайте да кажа, че е заради прашеца 🙂 Но ще ви кажа: Да …благодарение И на него е! Пчелния прашец дава енергия!
Повишен имунитет!
Не познавам грипа от години и не, ..не си правя ваксини. Работя с много хора, ежедневно влизам в срещи, посещавам училища и детски заведения постоянно, срещам се с вирусите на всяка крачка /вероятно/. Но! Пчелния прашец спомага за това да съм здрав. И аз се чувствам здрав!
* Поздравявам всички търговци на тайлол…хот, колд, стреп, стрес и т.н! Ениуей… 🙂
Помага ми в моменти на стрес!
Чувствам се по-отпочинал, по-наспан, по-здрав. Пчелния прашец дава радост!
Нямам търпение сутрин рано да забъркам поредната доза природен протеин. И това правя преди всичко. Преди да измия очи дори 🙂 Защото знам, той наистина работи! А няма по-силна мотивация от това, да усещаш върху себе си благините на природата. Твоята природа! В цветния прашец на GHoney!
Не знам защо малко се говори в България за това, че пчелния прашец е наистина страхотен източник на протеини. Да, правилно прочетохте. И не е задължително да си уморен, отпаднал, да бориш грипа и куп подобни поводи, за да потърсиш близък пчелар, и да се снабдиш с качествени суперхрани от пчелите. Можеш да се свържеш с мен, ако си спортист, здрав физически, ако изпълняваш тежки тренировки ежедневно, ако водиш стриктен хранителен и фитнес режим. Повярвайте ми, GHoney – пчелен прашец заслужава място в менюто ви! Разбира се!!! Използвайте за издръжливост на мускулите, за по-бързо възстановяване след тренировка, за попълване на енергийните депа, за сериозна доза витамини и минерали. И то от природата! Без човешка намеса, от екологично чист район, изобилстващ от разнообразие на флора. Звучи прекрасно, нали? И не само звучи.
Често, в обратната си връзка с вас получавам коментари за това колко е вкусен прашеца, колко ви радва, колко различен е спрямо този, който сте консумирали някога, колко е ефективен. И всичко това е благодарение на природата и района, в който живеят пчелите. А пчеларя носи отговорност за това, вашия прашец да е правилно съхранен и безопасен, да е ефективен, да работи за вас с максимален заряд.
Съветвам ви! – Консумирайте пресен пчелен прашец! От този сезон. От тази година. Питайте пчеларя или консултанта, от когото купувате за времето, през което е добит прашеца. Това е важно за вас! Много важно! Иначе рискувате да хапвате просто едни цветни зърна, които не спомагат с нищо за доброто в организма ви. Как да сте сигурни ли? Хммм …Добре ще е като за начало да питате! Не се притеснявайте да изисквате, да задавате въпроси. И ако вашия пчелар не отговори, усъмни ви с държанието си, не е запознат, реагира подигравателно на това, че искате да знаете с подробности, сменете го! Да, абсолютно 🙂 Доверие се гради трудно. И се изпитва. Няма да спра да повтарям, че храненето е себеуважение към самите нас. GHoney е кауза. GHoney е въпрос на себеуважение! И аз съм с вас в това! Надявам се да ме разбирате правилно 🙂
По какво и как да познаем и различим качествения, полезен за нас пчелен прашец? Има ли начин?
Пчелния прашец идва от цветята. А цветята – това са душите на ангелите /както обичаше да казва моя учител по фотография/. Как си представяме един ангел? Нали не си го виждаме стар и набръчкан …изхабен …с увистнали в ъгълчетата устни? Не, разбира се 🙂 хахах.
Добрееее. На първо място вашият цветен прашец трябва да ухае на свежест! Просто отворете капачката на мостреното бурканче и вдишайте. Отказват да ви дадат да опитате? Не купувайте! Преди да вдъхнете от прашеца, бъдете сигурни, че нямате развита остра алергия към полени! /Албенко, поздрави!/ 🙂
На второ място, вашият пчелен прашец трябва да е чист, без примеси. Разнообразието на цветни зърна говори за това, че в района около пчелина присъства разнообразие на флора. Разбира се на пролет, когато цъфтят дръвчетата, прашеца е по-еднообразен като цветове /говоря за моят район/, но пък тогава оставям повечето прашец на пчелите, които имат нужда от събуждане, качествена храна и протеини, с които да хранят бъдещите работнички, които към този момент са все още бебета 😛
Странното и до днес пред мен е, че преди да започна да добивам пчелен прашец, купувах и консумирах прашец от къде ли не …познати, онлайн магазини, различни краища на България. И все нещо не ми беше ок. Най-често горчеше. Не можех и да си помисля да сложа в шепа и да хрускам просто ей така. Не ми беше вкусен. Може би и това е първата разлика, която усетих, когато извадих от кошера първия си прашец …това е и първото, което чета и чувам от вас относно прашеца на GHoney – ТОЙ Е ВКУСЕН, Свеж, и ухае. И съм супер щастлив от този факт. Вчера в телефонен разговор с клиентка /и вече приятелка/ от София чух точно това. Тя каза: “Ти си щастливец да живееш в такъв район” И си права, Йонка от София 🙂 Точно това изпитах през юни това лято. Прашеца се менеше в десетки цветове и аромати ежедневно. Изпитвах такава радост, събирайки го всяка вечер. Ще се опитам визуално да обясня какво имам предвид, и с това ще приключа третата част по темата за пчелния прашец. Някой стигна ли до края? Дайте знак 😛 🙂 🙂
Преминавам директно към същността, без да губя време в излишни статистики, факти и легенди, нали така? 🙂
Безспорно, пчелният прашец е невероятен естествен източник на хранителни вещества, витамини и минерали. Проучванията показват, че хранителния състав на пчелния прашец надхвърля състава на почти всяка храна на земята. Редовната консумация спомага за общото ни здраве и благополучие, и моето мнение е, че това е безспорно! Наблюдавайки себе си и моето вътрешно и външно състояние, мога да споделя с вас някои факти, които усещам, консумирайки прашец ежедневно. Какво усещам?
* Трайна енергия през голяма част от деня *
Близки до мен хора, приятели, които познават ежедневието ми отблизо, не веднъж са ме питали: Как успяваш? 🙂 /Може би и вие четете статията в момента/ 🙂
Е, не ..не очаквайте да кажа, че е заради прашеца 🙂 Но ще ви кажа: Да …благодарение И на него е! Пчелния прашец дава енергия!
* Повишен имунитет! *
Не познавам грипа от години и не, ..не си правя ваксини. Работя с много хора, ежедневно влизам в срещи, посещавам училища и детски заведения постоянно, срещам се с вирусите на всяка крачка /вероятно/. Но! Пчелния прашец спомага за това да съм здрав. И аз се чувствам здрав!
* Поздравявам всички търговци на тайлол…хот, колд, стреп, стрес и т.н! Ениуей… 🙂
Чувствам се по-отпочинал, по-наспан, по-здрав. Пчелния прашец дава радост!
Нямам търпение сутрин рано да забъркам поредната доза природен протеин. И това правя преди всичко. Преди да измия очи дори 🙂 Защото знам, той наистина работи! А няма по-силна мотивация от това, да усещаш върху себе си благините на природата. Твоята природа! В цветния прашец на GHoney!
Не знам защо малко се говори в България за това, че пчелния прашец е наистина страхотен източник на протеини. Да, правилно прочетохте. И не е задължително да си уморен, отпаднал, да бориш грипа и куп подобни поводи, за да потърсиш близък пчелар, и да се снабдиш с качествени суперхрани от пчелите. Можеш да се свържеш с мен, ако си спортист, здрав физически, ако изпълняваш тежки тренировки ежедневно, ако водиш стриктен хранителен и фитнес режим. Повярвайте ми, GHoney – пчелен прашец заслужава място в менюто ви! Разбира се!!! Използвайте за издръжливост на мускулите, за по-бързо възстановяване след тренировка, за попълване на енергийните депа, за сериозна доза витамини и минерали. И то от природата! Без човешка намеса, от екологично чист район, изобилстващ от разнообразие на флора. Звучи прекрасно, нали? И не само звучи.
Често, в обратната си връзка с вас получавам коментари за това колко е вкусен прашеца, колко ви радва, колко различен е спрямо този, който сте консумирали някога, колко е ефективен. И всичко това е благодарение на природата и района, в който живеят пчелите . А пчеларя носи отговорност за това, вашия прашец да е правилно съхранен и безопасен, да е ефективен, да работи за вас с максимален заряд.
Съветвам ви! – Консумирайте пресен пчелен прашец! От този сезон. От тази година. Питайте пчеларя или консултанта, от когото купувате за времето, през което е добит прашеца. Това е важно за вас! Много важно! Иначе рискувате да хапвате просто едни цветни зърна, които не спомагат с нищо за доброто в организма ви. Как да сте сигурни ли? Хммм …Добре ще е като за начало да питате! Не се притеснявайте да изисквате, да задавате въпроси. И ако вашия пчелар не отговори, усъмни ви с държанието си, не е запознат, реагира подигравателно на това, че искате да знаете с подробности, сменете го! Да, абсолютно 🙂 Доверие се гради трудно. И се изпитва. Няма да спра да повтарям, че храненето е себеуважение към самите нас. GHoney е кауза. GHoney е въпрос на себеуважение! И аз съм с вас в това! Надявам се да ме разбирате правилно 🙂
По какво и как да познаем и различим качествения, полезен за нас пчелен прашец? Има ли начин?
Пчелния прашец идва от цветята. А цветята – това са душите на ангелите /както обичаше да казва моя учител по фотография/. Как си представяме един ангел? Нали не си го виждаме стар и набръчкан …изхабен …с увистнали в ъгълчетата устни? Не, разбира се 🙂 хахах.
Добрееее. На първо място вашият цветен прашец трябва да ухае на свежест! Просто отворете капачката на мостреното бурканче и вдишайте. Отказват да ви дадат да опитате? Не купувайте! Преди да вдъхнете от прашеца, бъдете сигурни, че нямате развита остра алергия към полени! /Албенко, поздрави!/ 🙂
На второ място, вашият пчелен прашец трябва да е чист, без примеси. Разнообразието на цветни зърна говори за това, че в района около пчелина присъства разнообразие на флора. Разбира се на пролет, когато цъфтят дръвчетата, прашеца е по-еднообразен като цветове /говоря за моят район/, но пък тогава оставям повечето прашец на пчелите, които имат нужда от събуждане, качествена храна и протеини, с които да хранят бъдещите работнички, които към този момент са все още бебета 😛
Странното и до днес пред мен е, че преди да започна да добивам пчелен прашец, купувах и консумирах прашец от къде ли не …познати, онлайн магазини, различни краища на България. И все нещо не ми беше ок. Най-често горчеше. Не можех и да си помисля да сложа в шепа и да хрускам просто ей така. Не ми беше вкусен. Може би и това е първата разлика, която усетих, когато извадих от кошера първия си прашец …това е и първото, което чета и чувам от вас относно прашеца на GHoney – ТОЙ Е ВКУСЕН, Свеж, и ухае. И съм супер щастлив от този факт. Вчера в телефонен разговор с клиентка /и вече приятелка/ от София чух точно това. Тя каза: “Ти си щастливец да живееш в такъв район” И си права, Йонка от София 🙂 Точно това изпитах през юни това лято. Прашеца се менеше в десетки цветове и аромати ежедневно. Изпитвах такава радост, събирайки го всяка вечер. Ще се опитам визуално да обясня какво имам предвид, и с това ще приключа третата част по темата за пчелния прашец. Някой стигна ли до края? Дайте знак 😛 🙂 🙂
Искам да си поръчам пчелен прашец от вас! 🙂
Най-усмихнатата и цветна статия, която прочетох тази сутрин :). И…, която събуди не само мен, но и любопитството ми от какви растения идват всички тези цветове на зрънцата? Има дори сини и лилави! … Ясно, че природата може всичко да сътвори, но си купувам прашец от години, като последните от изложението по пчеларство по време на Агра /а там “разнообразието” e голямо…/, и цвета винаги е почти един и същ – жълто, оранжево, бежово, леко кафеникаво… А тук – всякакви цветове :).