Предварително се извинявам, ако статията не изглежда естетически добре. Но… Биг дийл ще кажем за сега. Това е първата статия, която пиша през телефона, и трябва да призная – голям зор 🙂 🙂 🙂
Та… да си дойдем на думата…
Сигурно и вие, като мен имате вкъщи от онези тефтери, които се предават от баба на майка, след това на дъщеря, и ако вие сте внучката, значи вероятно скоро ще стигне и до вас. 🙂
И въпреки всички готварски книги на пазара, и цялото инфо в Интернет, някак си супер сладурско е да отворим стария тефтер и да готвим по него.
Кекс “Ваня”,…Толумбички 1 доза,…Торта “Пепа”,… Сладка баница, Царска Туршия…са вероятно само една малка част от изпитаните и документирани вкусотии там, признайте си 😊😊😊
Е, добавете днес и още нещо: “Сироп от бъз и пчелен мед GHoney – Таня”!
И си запишете рецептата 🙂
- 30 цвята bzzz се киснат в 1 литър вода – 1 денонощие. Прецеждат се хубаво.
След това добавяме: - 1 буркан акациев мед GHoney
- сока на 1/2 лимон
И готово! 🙂
После разреждаме на вкус с вода, слагаме лед, резен лимон и ако има и едно листо мента за свежест, …
ОМГ!
Невероятна вкусотия! Да не говорим и колко е полезен …сиропа от бъзззз. 🙂
П.С. За акациевия мед отговарям лично: www.ghoney.bg
Цветовете бъз ще се наложи да си наберете сами. 🙂
Хайде… споделете рецептата и нека всички дружно поздравим търговските представители на онази известна, нездравословна, газирана напитка с червен етикет хахах. 😂😂😂
Предварително се извинявам, ако статията не изглежда естетически добре. Но… Биг дийл ще кажем за сега. Това е първата статия, която пиша през телефона, и трябва да призная – голям зор 🙂 🙂 🙂
Та… да си дойдем на думата…
Сигурно и вие, като мен имате вкъщи от онези тефтери, които се предават от баба на майка, след това на дъщеря, и ако вие сте внучката, значи вероятно скоро ще стигне и до вас. 🙂
И въпреки всички готварски книги на пазара, и цялото инфо в Интернет, някак си супер сладурско е да отворим стария тефтер и да готвим по него.
Кекс “Ваня”,…Толумбички 1 доза,…Торта “Пепа”,… Сладка баница, Царска Туршия…са вероятно само една малка част от изпитаните и документирани вкусотии там, признайте си 😊😊😊
Е, добавете днес и още нещо: “Сироп от бъз и пчелен мед GHoney – Таня”!
И си запишете рецептата 🙂
- 30 цвята bzzz се киснат в 1 литър вода – 1 денонощие. Прецеждат се хубаво.
След това добавяме: - 1 буркан акациев мед GHoney
- сока на 1/2 лимон
И готово! 🙂
После разреждаме на вкус с вода, слагаме лед, резен лимон и ако има и едно листо мента за свежест, …
ОМГ!
Невероятна вкусотия! Да не говорим и колко е полезен …сиропа от бъзззз. 🙂
П.С. За акациевия мед отговарям лично: www.ghoney.bg
Цветовете бъз ще се наложи да си наберете сами. 🙂
Хайде… споделете рецептата и нека всички дружно поздравим търговските представители на онази известна, нездравословна, газирана напитка с червен етикет хахах. 😂😂😂
1 буркан мед на литър вода?!
Това не е ли много?
Да си купим повечко мед? 😉
Амиииии,
“хубавото кафе става с кафе” 😊
Наскоро я изпробвах тази рецепта и много ми хареса. Вкусът е много приятен, свеж и какъв цвят само – слънчев 😋. Нямах мед от акация, но пък имах полифлорен и пак стана много хубав, другият път с акациев ще пробвам. 🌼 🌼 🌼
Тази година си правя вече два пъти сироп от бъз с пролетния мед, който извадихме, но го правя с по-малко мед, за да си го изпивам такъв, какъвто е, без да разреждам с вода. Много обичам! Много! И, да, меда определя до голяма степен вкуса на сиропа.
При мен е 30 цвята бъз
3 лимона на шайби
2 чаши мед
Кисна 24 часа.Прецеждам 🙂 и пия с кеф
Кеф кеффф 🙂
Иска ми се да има и за цяла зима, ама няма 🙂 бързо заминавува. Пък и фризера какво по напред да поеме 🙂 прашец ли, малини ли, сироп ли, какво?