Описание
Сусамов тахан, 100% НАТУРАЛЕН, ВЕГАН, БЕЗ ДОБАВКИ!
СЪСТАВ: Съдържа единствено изсушени /небелени/ сусамови семена, и нищо друго! Може да съдържа следи от лешници и орехи.
ПРОИЗХОД: България.
КРАТКО ОПИСАНИЕ: Сусамовия тахан на GHoney представлява смлени небелени сусамови семена, превърнати в гъста паста, без добавяне на масло, мазнина, сол или захар. Таханът е със светъл златисто-кафяв цвят, богат вкус и гладка текстура.
УНИВЕРСАЛЕН: Използвайте за създаване на кремообразен хумус. Полейте върху вашата салата или сандвич като питателен дресинг, смесете малко във вашите плодови или зеленчукови шейкове за допълнителен протеин и вкус, или бъдете креативни и намерете много повече начини да “разклатите нещата” с този сусамов тахан на GHoney 😊
ПОЛЗИ: На челна позиция по съдържание на калций, желязо, мед и цинк, което го прави изключително полезен за костната система при деца и възрастни /по една или друга причина застрашени от развитие на остеопороза/.
Поради наличието на „сесамин“ в себе си, сусамовият тахан е признат от народната медицина като сигурен лек срещу редица заболявания на стомашно чревния тракт – гастрит, язви, колит и други разстройства.
Съдържа още: магнезий, фосфор, калий… протеин, фибри, витамин B6, фолиева киселина, омега 3, омега 6.
Сусамовия тахан е най-добрият източник на витамин “Е” измежду всички семена и ядки.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РЕЦЕПТА СЪС СУСАМОВ ТАХАН GHoney
Традиционен гръцки дип
Един популярен начин да започнете хранене в Кипър. Вкусна, лесна и бърза за изпълнение рецепта.
СЪСТАВКИ:
½ чаша тахан
1 супена лъжица екстра върджин зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 счукана скилидка чесън
¼ чаена лъжичка сол
3 супени лъжици наситнен пресен магданоз
6 супени лъжици вода
+Препечени сусамови семена за гарнитура
НАЧИН ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете тахана, лимоновия сок, зехтина, чесъна и солта в кухненски робот или блендер. Пулсирайте, обирайки стените, ако е необходимо. При работещ мотор добавете вода на тънка струйка до получаване на гладка и хомогенна смес. Изсипете дипа в купа за сервиране и отгоре поръсете с магданоз. Гарнирайте със сусам и още зехтин, ако желаете.
СЪВЕТ:
Ако сте приготвили предварително, завийте с восъчна кърпа или фолио, и приберете в хладилник. За пълна свежест – съхранявайте до 2 дни. Добавете малко вода и разбъркайте преди сервиране, ако дипът е втвърдил.
Данаил Шулев –
Страхотен!
Нищо общо с този в магазините!
Редовен прием в правилна дозировка, влияе положително на метаболизма, кръвното налягане и кръвната захар (поне при мен е така)!
Препоръчвам!
Силвия –
Перфектен тахан,обожавам го с мед в комбинация. Силно зарежда с енергия и има големи ползи за здравето. Вкусът е богат и плътен,и силно запомнящ…незабравим,както и липовия мед.Освен това засища организма с доза витамини и омега 3 и 6. Приемам по 2 лъжички с мед всеки ден преди фитнес тренировка, или дълго пътуване!Препоръчвам горещо!🙂
Светла Димова –
Всичките тахани на GHoney са с ненадминато качество, нямат нищо общо с плуващите в мазнина “био” тахани на пазара. Като човек с проблемен стомах, сусамовият тахан е един от моите фаворити. Една лъжичка сутрин ми осигурява комфорт през целия ден, а вкусът му е чудесен и зареждащ.