Описание
Първото нещо, което искам да знаете за този крем мед, е, че в него не е добавено нищо! Което означава, че всички последователи на диети без млечни продукти имат късмет, въпреки измамното усещане за сметана или масло 🙂
Но ако няма млечни продукти и други добавки, как така е толкова кремообразен? И това отвежда до въпросите как го правим и каква е разликата между кремообразния мед и меда, който сме свикнали да консумираме …
Течният суров мед, оставен в буркан, в крайна сметка ще кристализира. И това е абсолютно нормален процес. Има два вида захар, които съставляват меда: глюкоза и фруктоза. Глюкозата е частта, която кристализира и различните медове имат различни нива на глюкоза в зависимост от вида на билките и цветята, от които е дошъл нектарът. Слънчоглед, люцерна или детелина ще кристализират доста бързо, тъй като имат по-високо съотношение на глюкоза.
Друг фактор за кристализация е прашецът. Суровият, нефилтриран мед има в себе си прашечни частици /полени/. И когато ние – пчеларите анализираме суров мед, един от анализите, които пускаме е точно този – по вида на полените, които намераме в меда, ние разбираме кои цветя са посещавали пчелите. Готино, не мислите ли? 🙂 Въпреки това, тези малки частици също създават условие за кристалите да започнат да се образуват, така че те определено ускоряват процеса на кристализация.
Температурата на околната среда също играе роля. Ако държите меда си в хладилника, процесът на кристализация ще се случи много по-бързо. Може би не е зле да споменем и причината, поради която медът в супермаркетите остава течен и изглежда красив за много дълго време. Повечето медове, които ще намерите на рафта, са загряти и филтрирани, което унищожава антибактериалните компоненти, както и полезните ензими на меда, и спира кристализацията, но пък превръща меда в обикновен захарен сироп, при това – с изваден прашец.
И така, как и защо получихме крем мед, който изглежда нещо средно между течен и кристализирал мед?
За да научите любопитни факти за кремообразния мед, кликнете ТУК:
Таня –
Ако има Майкъл Джексън в света на медопроизводителите ,това си ти 🤝
После съм аз 😀
Лена –
Благодаря за прекрасно мекия вкусен вълшебен аромат и вкус на този продукт. Трудно ми е да опиша магията на вкуса от съчетанието на тези 4 вида мед, трудно намирам точните думи, защото вкусът му е …препоръчвам 🙂
Опитайте го и … това е накратко ясно магично великолепен крем мед с вкус, който пленява и очарова всичките ти сетива!
RaGa –
Радвам се за това, което чета!
Благодаря! ☺️
Павел –
Както обикновено и тази година(2024) кремообразният еликсир е чудесен… и най – вече за децата, които по една или друга причина не харесват “стандартният” мед!
RaGa –
Всяка душа знае най-добре! 😊
Живи и здрави, и догодина пак да направим,
а вие пак да харесате!
Поздрави!
Zlatimira Angelova –
Bih kazala edin ot nai-ljubimite mi vidove med. az sxm opitvala stotici ot Australia, prez Nova Zelandia, US I EU razbira se. Daje med ot Oman sxm degustirala. G honey e prevxzhoden. Aksesoarite sa strahotni sxsto.
Bih iskala da napravite I t.nar spun/creamed honey. Mislja che ste vi se poluchi perfektno. Jala sxm takxv v US. Ste porxcham pak. Do skoro!
RaGa –
За мен бе радост да прочета ревюто ви! Много сладко. Благодаря ви! 🙂
Ще се радвам да бъда вашия bee and honey expert от България и занапред 🙂
Що се однася до останалото, много ми стана любопитно за разнообразието от медове, които сте имали възможността да опитате. Не знам дали е възможно да се опише с думи въобще, но ако има нещо, с което сте запомнили даден мед, моля, споделете го с нас.
По-здрави, и благодаря още веднъж за това включване!
G
Глория Генова –
Много вкусен с прекрасна консистенция. Професионалисти сте!
Мария Дановска –
Наслада за сетивата 🙂 За мен беше първа среща с продуктите на Галин и съм много приятно впечатлена от удоволствието, което доставят, комбинирано с ползите от тях… И съм благодарна на съдбата за “случайната” среща с информацията за GHoney, докато търсех в мрежата отговор на въпроса за съхранението на цветния прашец…
Благодаря ти, G 🙂 Бъди здрав!!!
Мариана –
Страхотен е! За пръв път опитвам крем мед и ми хареса много! Браво GHoney!
RaGa –
Важното и определящото вкуса при крем меда, е самия подбор на медове, съставляващи крайния продукт.
Благодаря! Радвам се, че ви харесва!
Eli –
Коментар:
Заслужени 5 звезди!
Да си призная, бях с малко резервации преди да поръчам, но сега съм щастлива и със сигурност ще поръчам още от същия мед в следващата си заявка.
Бъдете здрави!
Ивона –
Страшно вкусен мед! Красива и класна опаковка! Личи си колко много труд е вложен за вида и вкуса на този изключително сладък мед! Супер сте GHoney! Продължавайте да радвате с хубавите си продукти! Успех!🙏☺️🍯
RaGa –
Благодарим! 🙃
Теодора Кирилова –
Очарована съм от меда! Това е първият продукт на GHoney, който пробвам, но със сигурност не и последният!
RaGa –
Радвам се!
Благодаря!
Александрина Александрова –
Този мед е вълшебен! В комбинация с чай Ройбос “Карамел” на човек не му е нужен друг десет 🙂
Чакаме следващия проект!
Алекс
RaGa –
Скоро!
Благодарим за това включване, Алекс!
Биляна –
Страхотен мед! Не бяхме опитвали такъв! Очаровани сме от качество и вкус! Различен, но и уникален мед! Стана любим и на дъщеря ми🙂. Поздравления!
Лилия Георгиева –
Каня всички да проследим заедно лъжичка крем мед преди и след “нямиии”.
Частиците на светлинният поток, които отскачат от буркана, се натъкват на зрителни нерви и ги активирaт.
Това “първо впечатление” се изпраща през мозъка към зрителната кора. Тя се намира във вътрешността на главата, малко под вързана нависоко конска опашка. Тук от нервните сигнали мозъкът сглобява картина – и едва сега виждаме буркана с мед. Тази вкусна информация се предава по-нататък: към централата на слюнчените жлези, и така ни потичат лигите. А при вида на това вкусно нещо стомахът ни, изпълнен с очакване , ливва малко стомашна киселина. Отваряме буркана и неволно поднасяме към носа. За да можем да помиришен нещо от меда, трябва да успеем да уловим с ноздрите си отделни молекули, които вече дрейфуват във въздуха. Не е сложно. Физиологично е. Грабваме лъжицата и я пълним с мед, колкото повече я доближаваме до устата, толкова повече такива молекули ще нахлуят в носа ни. В последните милиметри усещаме следи от аромат на бяла вкусна целувка ( не се шегувам, ама грам). Ръката за малко се отдръпва, за да може очите отново да направят инспекция, устата да зададе въпроса дали в тази лъжица с мед изобщо трябва да има целувка.
Последната благословия е ОК: отвори устата, лапни лъжицата и балетът започва. Устата е областта на суперлативите… там е и езикът с всичките вкусови рецептори по него… ям мед, с вкус на целувка, и съм се убедила няколко пъти при това. Вълшебно. Не знам как. Браво, G!
Иван –
Страхотен продукт! Всички вкъщи го обожаваме! 🙂
RaGa –
Радвам се! 🙂
Благодаря за обратната връзка!
Павел –
Много добра идея и реализация! На филийка домашен хляб и с хубаво масло върви чудесно!
Дори Л. –
Сладък..вкусен…различен..превъзходен!Като някакво медено суфле 🙂 обичам
различните неща, а този мед си е rebel отвсякъде
😋😊🙃
Ралица Петрова –
Много се чудех какво точно да очаквам, обаче в момета в който опитах първата лъжичка, цял нов свят от аромати се разкри.
Вкусът в началото ми напомни все едно има настъргани лимонови корички, а към края се усеща сякаш вкус на восък.
Предполагам, че заради крем консистенцията усещането е толкова деликатно. <3
Приятна сладост, чуден вкус. <3
Получило се е нещо прекрасно от този експеримент. Поздрави, продължавайте все така.
RaGa –
Благодарим! ☺️☺️☺️
Таня –
Бърза да излезе от бурканчето,
напира, бунтува се …
Щура работа 🙂
Опитахме нетърпеливо
Чародейство е, казвам ви.
Е, направо ме подлудихте с този див крем-мед.
В закуската ми е у дома, на работа с бисквитки към кафето.
За децата разбърках с джинджифил. Ммммм …. става все по-хубаво.
Имам си подготвени рецепти вече и ако в блога някой сподели негови, ще започнем интересна дискусия и обмяна на сладост.
Цел в живота на всеки човек е да даде живот преди всичко на самия себе си, още щом отворим очи.
Ще се събудите с друг старт, опитайте го 😉
Поздрави от морето и ей този път ни довършихте! ☀️
RaGa –
😇😇😇😊😊😊
Една част от приказката, която все още не сме доразказали…
По-здрави! Благодаря за това включване!
G