Описание
Орехов тахан – 100% НАТУРАЛЕН, ВЕГАН, БЕЗ ДОБАВКИ!
СЪСТАВ: 100% орехови ядки, и нищо друго! Може да съдържа следи от лешници и сусамово семе.
ПРОИЗХОД: България. Направен от подбран сорт български орехови ядки.
КРАТКО ОПИСАНИЕ: Ореховия тахан на GHoney представлява смлени орехови ядки, превърнати в паста, без добавяне на масло, мазнина, сол или захар. Таханът е със светъл златисто-кафяв цвят, много богат и разпознаваем вкус, и гладка текстура. По-течен е сравнен с лешниковия например.
УНИВЕРСАЛЕН И РАЗЛИЧЕН: Използвайте за създаване на питателни дресинги за салати, риба, изпечено месо и зеленчуци, десерти. Бъдете креативни и намерете много начини да “разклатите нещата” с този орехов тахан на GHoney! Споделете и с нас в коментар тук – в картона на продукта 😊
ПОЛЗИ: Можем да изброим поне 10 ползи от консумацията на орехов тахан. Ето някои от тях: Богат на по-голямо количество антиоксиданти, сравнен с много други храни. Супер източник на Омега 3 мазнини. Консумирането на орехи може да подобри здравето на мозъка и да предотврати сърдечно заболявания. Съдържа йод, фосфор, желязо, фолиева киселина /Дефицитът на фолиева киселина по време на бременност може да причини вродени дефекти/, витамин B6 /Този витамин може да укрепи имунната ви система и да поддържа здравето на нервите. Дефицитът на витамин B6 може да причини анемия/, Витамин Е /В сравнение с други ядки, орехите съдържат високи нива на специална форма на витамин Е, наречена гама-токоферол/

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РЕЦЕПТА С ОРЕХОВ ТАХАН GHoney
Зелена салата с орехов тахан
Лека и приятна салата, която идеално се комбинира с всяко месно ястие
СЪСТАВКИ за 3-4 порции:
- 200г сладък хрупкав грах
- 1 малка сладка ябълка, почистена и нарязана на пръчици
- 5-6 репички, нарязани на тънки колелца
- шепа див лук, накълцан на ситно
- мъничко кориандър, накълцан на едро
- 1 супена лъжица черен сусам за декорация
- 250г. градински крес, накълцан за сервиране
Дресинг
- 2 супени лъжици сок от лайм
- 1 супена лъжица орехов тахан
- 1 чаена лъжица мед
НАЧИН ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
Бланширайте шушулките грах в тенджера с вряща вода за 1 минута. Отцедете, изплакнете със студена вода, оставете ги да се охладят и ги нарежете на много тънки пръчици.
Пригответе дресинга, като смесите сока от лайм, меда, тахана и малко водичка. Затворете в малко бурканче и разклатете енергично. Добавете щипка сол, черен пипер, завийте капачката и отново раздрусайте.
В купа за сервиране разбъркайте граха с останалите продукти за салатата, добавете дресинга, поръсете със сусама и сервирайте
П.С. Обожавам заведения, в които салатата ми пристига предварително овкусена. Дори считам за задължително! Сиурен съм, че всеки от нас е попадал поне веднъж на огромна купа зелени салати, един оливерник, и върви се оправяй 😀 Да не говорим, че считам за въпрос на себеуважение от шеф-готвача, да предложи негов си авторски прочит на дресинга за салатата.
Наталия –
Определено е различния! 🙂 Приятен фин вкус. Леко по-течната консистенция в сравнение с тази на останалите видове тахан, го прави идеален за консумация и в чиста форма.
Светла Димова –
Наистина бутиков тахан, с толкова уникални полезни свойства, изключително подходящ за хора като мен с проблеми с щитовидната жлеза. А рецептата с ябълки, орехов тахан и мед е вкусов шедьовър, който всеки трябва да опита!
Мими Георгиева –
Най-най-вкусният орехов тахан!🤗 Ухае на млечни орехи, има превъзходен, наситен вкус, с кадифена текстура, балсам … Бързо изникват в ума ми безброй композиции- любимо сирене с орехов тахан и липов мед, палачинки с орехов тахан и акациев мед, рулца от гриловани тиквички с пълнеж от сирена и орехов тахан, сладка тиква с орехов тахан и кориандров мед, в млечни разядки, в таратор, с месен пастет, орехови бонбони … м м м …. 🥳 Посягам често с лъжичка към него – и със сладко и със солено доставя истинско удоволствие и наслада за сетивата – същинско Умами!😋😊 Прекрасен е!🥰 Благодаря!
RaGa –
Йейййй, че коментар 🙂 🙂 🙂
Умами, казвате…
Роден в България, с японски корени 😀 😀 😀